השאלון עם סתיו חצרוני

הכירו את סתיו, בת 29 במקור מושבניקית ממושב כפר ורבורג וב־5 שנים האחרונות מתגוררת ברמת גן. בוגרת טרייה של המחלקה לתקשורת חזותית בשנקר – שם התמקדה בעיקר במיתוג, טיפוגרפיה ואיור בשביל הנשמה 🙂
הדבר שהכי מדליק אותה בעיצוב זה הורסטיליות שקיימת בעולם הזה – עולם תוכן כל כך רחב ומעניין, אפשר למצוא המון דרכים יפות ומסקרנות לספר סיפור. סתיו גילתה שהיא מחפשת את המגוון הזה ולאתגר את עצמה כל פעם בפורמט אחר, סגנונות שונים וגישות לעבודות שלה. למרות כל זה, היא חושבת שהקו הזהה הוא שהעבודות תמיד סופר צבעוניות. צבעים זה החיים. היא מאלה שתמיד צריכים להיות בתזוזה, אז אם סתיו לא עובדת, היא תצא לטייל, תכין עוגה, תפגש עם חברים ומשפחה או תעבוד על איזה פרויקט אחר שנמצא על הפרק.

היי סתיו. מה שלומך? איפה אנחנו תופסים אותך השבוע?

אהלן! אני עכשיו בבית עם שני החתלתולים שלי, נחה אחרי שבוע עמוס בעבודה ובחיים. האמת, חיכיתי לרגע הזה כל השבוע.

איפה את עובדת עכשיו?

אני בדיוק התחלתי לעבודה בסטודיו פרסונה, סטודיו למיתוג וקריאייטיב.

את מעדיפה לעבוד לבד או בצוות?

משתנה מפרויקט לפרויקט וכמובן, איך לא, באנשים שעובדים איתי. אפשר להגיד שבאופן כללי אני מאוד אוהבת לשתף במחשבות, בתהליכים וללמוד ליצור ביחד עם אנשים שאיתי באותה האנרגיה.

מה הדבר הכי טוב שקרה לך השנה?

למרות התקופה המאוד קשה שאנחנו חווים עכשיו, זאת הייתה שנה מלאה בדברים מרגשים, גם מקצועית וגם אישית. נולדה לי אחיינית, עבדתי על פרויקטים סופר מעניינים גם בעבודה וגם בלימודים, סיימתי לימודים בשנקר, הספקתי להתחתן לפני המלחמה ולהתחיל עבודה חדשה.

מתוך העבודה ״מבט אחר״ – עבודת הגמר של סתיו בשנקר. בעבודה סתיו מציגה לקויות ראייה באמצעות כלים עיצוביים־טיפוגרפים המרחיבים את אפשרויות העיצוב ולא כשיבושים המגבילים את הראייה.

על איזה פרויקט מעניין עבדת לאחרונה?

וואו, יש כמה על הפרק אבל הקרוב ביותר לליבי הוא עיצוב ספר שהולך להיות ממש אבל ממש… מיוחד. התאהבתי בפורמט של הספרים כמובן איך לא, בשנה ב׳ בפרויקט המגדיר המפורסם של שנקר. משהו בחווית הדפדוף והמגבלות שהפורמט מייצר ״מאלצים״ אותי להיות יצירתית וזה אתגר שאני פשוט אוהבת.

מה גורם לך להתרגש ולרצות לעצב וליצור?

הרגע הזה שפתאום באמצע החיים (לרוב במקלחת) נופל האסימון לגבי משהו בפרויקט ואז והכל מתחבר – המחקר, חיפושי ההשראות, השפה החזותית והחומר. זה באמת אושר שאי אפשר לתאר.

מה את עושה כשאין לך מוזה?

בדרך כלל במצבים כאלה יוצאת לסיבוב הליכה בפארק הירקון, עם אוזניות אבל בלי מוזיקה כדי לנסות לחשוב. אם לא עוזר, יושבת עם חברים ומנסה להציף את המוח במלא אסוציאציות.

מה את עושה בשביל הכיף?

משפחה וחברים תמיד עושים לי כיף, לאחרונה בשל המצב מצאתי נחמה גם בבישול ובאפייה.

יש לך הרגל מגונה?

אני תמיד אבל תמיד מגיעה בזמן על הדקה, לא מקדימה ולא מאחרת.

יצא לך לטייל בחו״ל?

אני מאוד מאוד אוהבת לטייל. משתדלת לנסוע כל פעם למקום אחר – טיול של חצי שנה באפריקה, חצי שנה במזרח, פראג, ברצלונה, ברלין, מדריד, לונדון. הייתי אמורה באוקטובר לטוס עם בן הזוג שלי ליפן ולשלב בטיול הרבה ביקורים בתערוכות, מייצגים ומקומות עיצוב גדולים אבל בגלל המלחמה נאלצו לדחות. נקווה שעוד יצא לנו לבקר שם ולקבל השראה.

מה משך אותך לתחום?

אמא שלי תמיד נמשכה לעולם העיצוב ובעיקר לעיצוב פנים. כל שבוע שהיינו חוזרות הביתה מבית הספר היא הייתה הופכת את כל העיצוב של הבית: משנה את המיקום של הרהיטים, מוסיפה ומורידה עד שהייתה מרוצה. התרגלתי לאהוב שינויים ולהתלהב מהאפשרות שעיצוב מלא באפשרויות ובקסם.

לאן ניסית להתקבל ללימודים ולאן התקבלת?

ניגשתי לבצלאל ולשנקר למחלקה לתקשורת חזותית, בבצלאל הייתי ברשימת המתנה ולשנקר התקבלתי והשאר היסטוריה.

איזה מרצה השפיע/ה עלייך במיוחד?

למדתי טיפוגרפיה עם מיכל פאוזנר ואיתה עשיתי את קורס המגדיר המפורסם של שנקר. מיכל ממש גרמה לי להבין מה החוזקות והיכולות שלי בטיפוגרפיה ומאז הפסקתי לפחד מעבודה עם טקסט. גם קורס מעבדה שעברתי עם עידן עם־שלם וזהר קורן היה משמעותי בשבילי, הוא הוכיח לי שבעיצוב אין גבולות והוא יכול לצאת מנקודות פתיחה ממש שונים.

איזה מעצב/ת השפיע/ה עליך יותר מכל?

אני מאוד מעריכה את להב הלוי וחושבת שהוא חריף, מבריק ומביא קריצה מתוחכמת לעיצוב בועט. להיות מעצב אקטיביסט פוליטי זה משהו שבוער מבפנים וזה בעיניי וואו.

במה היית עוסקת אם לא היית מעצבת?

נראה לי שהייתי בתחום הטיפולי, אולי פסיכולוגית.

איפה את רואה את עצמך בעוד חמש שנים מהיום?

בעוד חמש שנים אני אהיה שמחה ומאושרת בחלקי, אבל חולמת על איפה אהיה בעוד חמש שנים – תמיד להמשיך לחלום.

אתר השראה מדליק שאנחנו לא מכירים:

אתר של מלא פוסטרים מעניינים – typographicposters

באיזה פונט את רוצה שיכתבו על המצבה שלך?

פונט הדסה פרידלנדר - קלאסיקה על זמנית

יש לך המלצה מוזיקלית?

האמת, אני שומעת הכל מהכל אבל כשהכי בא לי להיות במוד מרים - שירי שנות ה־2000.

מהי משמעות החיים?

פחמימות ריקות.

איך עולם העיצוב ייראה עוד עשור?

יפה יותר.

מה שם החיבה שלך?

סתוּ (Stu).

קיצור מקלדת אהוב?

CNTL+A.

ולסיום, כתבי את המילה הבאה בכתב היד שלך:


עוד טאלנטים...