השאלון עם נטע לוי

הכירו את נטע לוי, בוגרת בצלאל וילידת 1991, במקור מאשדוד והיום מגבעתיים. היא עוסקת באיור וטיפוגרפיה ובשילוב של שניהם בכל פורמט אפשרי. עם זאת, היא סקרנית, ובגלל שהיא רוצה שיהיו לה כלים רבים, היא מנסה ללמוד דברים חדשים בתחום. לפני הלימודים עסקה בטיפול ועבדה עם נוער בסיכון, ובשלב מסוים החליטה ללמוד תקשורת חזותית. כעת היא מעוניינת לנסות לשלב בין הטיפול החברתי לפתרון הבעיות של התקשורת החזותית.

כשהיא לא עסוקה בעבודה, היא מבשלת המון המון, נהנית מאוכל - מדים סאם ועד קוסקוס, עושה יוגה כשהיא לא מתעצלת, ונהנית לבלות עם המשפחה, החברים, וצ׳יקו הכלב שלה.

היי. מה שלומך? איפה אנחנו תופסים אותך השבוע?

אתם תופסים אותי בגשם זלעפות בביתי הקט בגבעתיים, יום חמישי, אחרי פרק מרתק של ״בואו לאכול איתי״.

איפה את עובדת עכשיו?

כרגע התחלתי לעבוד בסטודיו 361 מעלות, סטודיו למיתוג ופרסום בת״א ובנוסף אני עושה פרילאנסים.

מה התפקיד שלך בסטודיו?

מעצבת ומאיירת.

את מעדיפה לעבוד לבד או בצוות?

אני אוהבת לעבוד לבד וגם בצוות. אני חושבת שיש רגעים שזה נכון לעבוד לבד, ורגעים שזה נכון יותר לעבוד בצוות. צריך לדעת לראות מה יותר טוב לפרויקט. כשאתה עובד בצוות - זה כוח. לכל אחד יש את הנקודות בהן הוא חזק יותר או חלש יותר. אם אתה יודע לבחור את הצוות שלך נכון, אתה תדע גם איך להשתמש בו לטובת הפרויקט וגם כמובן (הכי חשוב) לאכול, לצחוק ולרכל יחד תוך כדי עבודה, שזה תמיד טוב. חוץ מזה, גם אם אני עושה פרויקט לבד, אני תמיד אתייעץ עם קבוצת החברים שלי, שהם במקרה גם מעצבים מאוד מוכשרים שאני אוהבת מאוד.

על איזה פרויקט מעניין עבדת לאחרונה?

אני חושבת שזה פרויקט הגמר שלי שנקרא "אי־הרגש". הפרוייקט הוא הדמיית משחק לאייפד שנועד לילדים אוטיסטים בתפקוד גבוה. בגלל שהנושא של עיצוב במרחב הטיפולי מאוד עניין אותי, החלטתי שזה יהיה הפרוייקט שלי ועבדתי עליו במקביל עם מטפלת מומחית בנושא. למדתי ממנו המון על עצמי ועל תהליכי עבודה לא נכונים ונכונים. זה היה מאוד מאתגר ותוך כדי חיפוש רפרנסים, הבנתי שאין כמעט מענה של עיצוב בשדה הטיפולי.

ועכשיו (מעבר לפרילאנס ועבודה בסטודיו) אני מנסה לעשות פרויקט אישי חדש שבטח אפרסם מתישהו, מקווה שבקרוב:)

מה הדבר הכי טוב שקרה לך השנה?

סיימתי את התואר בבצלאל, שהיה מאוד מאתגר ומעניין. אני חושבת שכשסיימתי הרגשתי שאני לא יודעת איך להתמודד עם העובדה שאין לי לחץ מטורף ודברים לעשות כל שניה. התהלכתי בתחושה שאני לא עושה מספיק. פתאום הבנתי שהחיים יותר רגועים בהרבה ממה שחוויתי ב־4 השנים האחרונות, והגיע הזמן קצת לנשום.

מה גורם לך להתרגש ולרצות לעצב וליצור?

בד״כ נושא שמאוד מעניין אותי, אפילו סדרה שהתחלתי לראות וסופר עניינה אותי. גם דמויות ואנשים שאני פוגשת מעוררים בי רצון לאייר ולהמציא עליהם סיפורים בראש הרבה פעמים.

מה את עושה כשאין לך מוזה?

ברגעים שאין לי מוזה אני הרבה פעמים קמה לבשל. אני יוצאת עם הרבה סירים ומחשבות שלפעמים לא מובילות לכלום מעבר לתפוח אדמה אפוי, אבל לפעמים זה משחרר בי משהו, ואז אני פתוחה יותר להתעסק בדברים אחרים.

עוד משהו שעוזר לי כשאין לי מוזה, זה למצוא את הרעיונות וההשראות בדברים שקשורים לסביבה המוכרת שלי, דברים שאני יודעת עליהם יותר.

מה את עושה בשביל הכיף?

קודם כל! כל מה שקשור לשורש א.כ.ל.! אני אוהבת לבשל ואני אוהבת לאכול. חוץ מאוכל אני מאוד אוהבת להיות בחברת המשפחה והחברים שלי. לשמוע מוזיקה, לתקשר חזותית כמובן, ללכת לים ולהתרגש מעיצוב ואיור.

יש לך הרגל מגונה?

צפיה מוגזמת בתוכניות אוכל.

יצא לך לטייל בחו״ל?

כן יצא לי לטייל הרבה בחו״ל. אחרי הצבא הייתי בטיול במרכז אמריקה שכלל את מקסיקו, גואטמלה, וקוסטה ריקה. לאחרונה נסעתי לברזיל לחודש בערך כדי לבקר את המשפחה של בן הזוג שלי. עכשיו ממש בא לי לנסוע להודו.

מה משך אותך לתחום העיצוב?

מאז ומתמיד אהבתי לצייר. הייתי מציירת על קנבסים עם אקריליק, אבל לא באמת למדתי אף פעם לעשות את זה בצורה מקצועית. לא היו באשדוד בתי ספר לאמנות. אבל הייתי מציירת המון מהראש וממציאה דמויות. עכשיו אני מסתכלת על הציורים האלה ולא מבינה מה חשבתי לעצמי, אבל אני מניחה שבסוף זה מה שהוביל אותי לעיצוב. בגיל 20 גיליתי שיש דבר כזה תקשורת חזותית, ואז פשוט החלטתי שזה מה שאני רוצה לעשות, ובגיל 24 התחלתי ללמוד.

את הקומיקס ״פיתות והחיים״ יצרתי בקורס ״קומיקס אלטרנטיבי״ בהנחיית רותו מודן, בשנה ג׳. לפי הבריף היינו צריכים ליצור קומיקס המבוסס על סיפור אמיתי. הדגש בקורס היה על סיפור טוב. ברגע שלכולנו היה את הסיפור, היה אפשר לתכנן איך הקומיקס יראה. כיוון שהקומיקס שלי היה אסופת סיפורים מבלוג שכתבתי כשהייתי ילדה-נערה מתבגרת, היה יותר הגיוני שהסיפורים שלי יהיו אסופים לחוברת קטנה. היה לי מאוד קשה לשכתב את הסיפורים מהבלוג כיוון שהם מאוד אישיים, אבל עדיין, זה היה נחמד להיזכר בכל הרגעים המביכים שאת מרגישה בתור ילדה/נערה. היה ממש כיף לאייר את החוברת, והרגשתי שאפילו התחלתי סגנון חדש של איור.

לאן ניסית להתקבל ללימודים ולאן התקבלת?

קודם כל אני אתוודה שלא הלך לי חלק בכלל. ניסיתי להתקבל פעמיים ללימודים והתקבלתי בפעם השניה. בפעם הראשונה עשיתי מכינה, אבל הפער בין יכולת טכנית טובה לבין חשיבה של מעצב הוא מאוד גדול. בפעם השניה למדתי עם מורה פרטי, וכל שבוע נסעתי מאשדוד לירושלים כדי ללמוד על עיצוב ולעשות תיק עבודות. לאחר מכן ניסיתי לשנקר ולבצלאל, והתקבלתי לבצלאל.

איזה מרצה השפיע/ה עליך במיוחד?

היו כמה מרצים שהשפיעו עלי אבל אני אציין שתיים בולטות -
פרופ׳ רותו מודן שלימדה אותי כיצד לבחור סיפור טוב לעבוד איתו, על יצירה של גריד לקומיקס, ועל סדר עבודה. הכי חשוב - שצריך להסתכל לזמן שלך בעיניים כמו שאתה מסתכל על כמה כסף יש לך.
מיכל בוננו שלימדה אותי שכדי שיקשיבו לך אתה לא צריך לצעוק. ופשוט תעשה מה שאתה יודע לעשות כי כשזה יוצא מהיד שלך זה הכי אמיתי והכי עובד.

איזה מעצב/ת השפיע/ה עליך יותר מכל?

אני יכולה להגיד שהיו הרבה מעצבים שהשפיעו עלי.
אל ליסיצקי - מדהים בעיני וגם לימד המון על קומפוזיציות, צורות וצבעים.
צ׳ארלי הארפר המאייר שבעיני הוא גם מעצב. למדתי דרכו על הפשטה של צורות ועל צבעים.

במה היית עוסקת אם לא היית מעצבת?

בצבא הייתי משק״ית ת״ש, ואחרי הצבא הייתי מדריכה של נוער בסיכון במשך שנתיים וחצי. אני מאוד אוהבת אנשים ומאוד מתחברת לטיפול, אז אני מניחה שהייתי אולי עובדת סוציאלית.

איפה את רואה את עצמך בעוד חמש שנים מהיום?

החלום של חיי הוא שאוכל לפתוח סטודיו עם חברים טובים ומוכשרים. כל אחד יהיה טוב במשהו אחר, וביחד נעשה דברים טובים ומרגשים.

בפינת ההמלצות אנחנו מבקשים המלצות שונות מהטאלנטים שלנו.
ספר פרוזה/עיון אחרון שקראת:

הספר שקראתי לאחרונה הוא ״תקלה בקצה הגלקסיה״ של אתגר קרת. קראתי את כל הספרים שלו, ואני חובבת סיפורים קצרים.

המלצה על ספר עיצוב:

A Sloth's Guide to Mindfulness מאת Ton Mak הוא ספר מאויר בלי הרבה מלל, שאי אפשר לקרוא לו ספר עיצוב, אבל אפשר לגמרי להעריך את האיורים המקסימים והפשוטים והטקסט שנראה לי שכל אחד יכול להתחבר אליו. קיבלתי אותו במתנה מסופי סטרז׳ניק ואמא סטרז׳ניק המדהימות ביותר. זה ממש אחד הספרים הכי יפים ומרגשים שקראתי.

המלצה על אתר השראה מדליק שאנחנו לא מכירים

גריין אדיט הוא אתר סופר מעניין שמציג פרוייקטים ומעצבים מתחומים שונים.

מהו הפונט העברי האולטימטיבי שלך? ומהו הפונט הלועזי?

יש המון פונטים מעולים. אני מאוד אוהבת את הקלאסים בעברית. ה״צבי״ של צבי האוזמן הוא אחד האהובים.
אני אוהבת הרבה גופנים לועזיים, אבל בגלל שאני צריכה לבחור אחד, אבחר ב״Futura".

המלצה על פלייליסט ביוטיוב או טראק ספציפי:

ניפרד עם שיר שאני חורשת עליו לאחרונה. זה ביצוע מיוחד של Radiohead, הלהקה האהובה עלי בכל הזמנים.

ולסיום: כתבי את המילה הבאה בכתב היד שלך: ״סופרקליפרג'ליסטיקאקספיאלידושס״.


עוד טאלנטים...