השאלון עם חמוטל רייבי

הכירו את חמוטל, ילידת 96׳, סטודנטית שנה ד׳ לתקשורת חזותית במרכז האקדמי ויצו חיפה. במהלך הלימודים ובשנה ד׳ במיוחד התעמקה בכל מה שקשור למיתוג, טיפוגרפיה ומושן דיזיין (כמה שיותר להזיז את כל זה, הרי זה משובח). גדלה במושב מדרך עוז שבעמק יזרעאל והתחנכה בקיבוצים מסביב, ככה חוותה את שני העולמות. היום מתגוררת בשכונת בת גלים שבחיפה, ממש 2 דק׳ מהים דבר שעושה לה כל כך טוב על הלב. מה שהיא אוהבת בעיצוב זה את השלב בתחילת הפרויקט בו עוברות לה בראש מיליון רעיונות שהיא כותבת לעצמה בכל מקום אפשרי עד שבסוף תתכנס לרעיון אחד לאחר כל המחקר שעשתה ותתחיל לעצב. חמוטל מספרת לנו שהיא מאוד אוהבת לחזור בסוף כל פרויקט לסקיצות הראשונות ולראות את התהליך שעברה. כשהיא לא עובדת, תמצאו אותה בפילאטיס, קוראת ספרי פסיכולוגיה חיובית ובעיקר אוהבת ללכת לשתות יין טוב עם חברים.

היי חמוטל. מה שלומך? איפה אנחנו תופסים אותך השבוע?

היי, שלומי מצוין! אני ממש עכשיו בלימודים בויצו בשנה ד׳, השנה האחרונה לתואר (:

איפה את עובדת עכשיו?

אני עובדת בסטודיו רינת הדר כמעצבת גרפית. אני לומדת המון ומודה על ההזדמנות להתחיל להיכנס לעולם האמיתי תוך כדי הלימודים. זה נותן לי המון גם בלימודים וגם בעבודה ובעיקר נותן לי עוד כלים וזוויות ראיה חדשות על עולם העיצוב.

את מעדיפה לעבוד לבד או בצוות?

את המחשבות הראשונות אני מעדיפה לעשות לבד, עד שאני מדייקת בתוך עצמי מה חשוב ומה מעניין אותי ורק אחר כך לעבוד בצוות מצומצם שביחד מגיעים לתוצאות מדהימות – שכל אחד נותן את הבוסט שלו מהמקומות שהוא טוב בהם.

מה הדבר הכי טוב שקרה לך השנה?

הכניסה לשוק העבודה כמעצבת, ההגעה לשנה ד׳ ובעיקר הגילוי שלי מי אני כאדם וכמעצבת. זה דברים שנבנים בתהליך ועכשיו אני ממש מרגישה את הכל מתפוצץ מהתרגשות בבת אחת וזה מרגש אותי מאוד.

על איזה פרויקט מעניין עבדת לאחרונה?

הגשתי לפני שבועיים את הספר הראשון שעיצבתי – הלקסיקון העברי הבין־דורי. כל כך נהנתי מהמחקר של השפה העברית לאורך הדורות. ההבנה שיש פער היא מה שהניעה אותי למצוא מילים, ביטויים, תרבות ובעיקר לחגוג את השפה העברית, כל פעם מזווית של דור אחר.

לפני כמה חודשים נתקלתי במושג ״פיזית״ של דור ה־Z, במקום להגיד ״ליטרלי״ כמו בני גילי (דור ה־Y). לא רק זה, הם גם אומרים ״ביף״, ״רייג׳״, ״פיט״ ו״סטורי טיים״. שואלים את עצמכם מה זה? גם אני. מתוך כך, יצאתי לחקור את שלושת הדורות הסוציולוגיים - Y, X, ו־Z ואת הפערים הבין־דוריים הקיימים בשפה העברית

מה גורם לך להתרגש ולרצות לעצב וליצור?

מה שהכי גורם לי להתרגש ולרצות לעצב זה בעיקר להגיב לדברים סביבי שאני יודעת שעיצוב יכול לתת להם מענה. כמו למשל האפליקציה שסיפרתי עליה, אבל גם דברים כמו מיתוג שימשוך קהל ויגע באנשים. אני רואה חלק בלתי נפרד בין עיצוב לבין העולם שקורה סביבנו. כמה ימים אחרי ה7.10, נחשפתי לפרויקט הכלניות ויצרתי בעצמי תגובה ואיירתי כלניות לאורך רצועת עזה, לזכר כל אותם נרצחי היישובים והמסיבה.

מה את עושה כשאין לך מוזה?

משתדלת לעצור את רצף המחשבות הבלתי פוסק, ללכת להליכה קצרה בים או לשיעור פילאטיס ואז פתאום במקלחת מגיעה המוזה ואיתה הרעיון. זה תמיד קורה כמו קסם!

מה את עושה בשביל הכיף?

יושבת עם החברים שלי שהכי כיף לי איתם, תמיד מרימים את המצב רוח והולכים ביחד לשתות איזה יין טוב בסוף היום (:

יש לך הרגל מגונה?

לשים 5 שעונים מעוררים.

יצא לך לטייל בחו״ל?

אני פריקית של טיסות לחו״ל. בתקופת הלימודים העמוסה פחות טסתי, אבל כשאסיים את התואר אני מתכננת לי איזה חודש בטן־גב בתאילנד. בקיץ האחרון חזרתי מטיול משפחתי באיטליה, היינו בלא מעט מוזיאונים ואכלנו בלי סוף. גיליתי את הפסטה המטורפת קאצ׳ו אה פפה ומאז נפתח לי עולם. איך אני יכולה לחזור לאכול פסטה בישראל?

מה משך אותך לתחום?

השילוב בין חשיבה יצירתית לאסתטיקה שתמיד הייתה טמונה בי. חשבתי בכלל ללכת ללמוד אדריכלות אבל אז נחשפתי לתקשורת חזותית והבנתי שזה המקום שלי.

תני לנו ציטוט שיעורר בנו השראה.

"אנחנו רק צריכים לא לפחד, לדעת שתמיד יש לנו אופציה, שאנחנו לא חסרי אונים. דרקון הוא דרקון רק בגלל הפחד שלך ממנו. כשאתה לא פוחד, הוא הופך ללטאה." (מתוך באדולינה, ספר פנטזיה מאת הסופר הישראלי גבי ניצן).

לאן ניסית להתקבל ללימודים ולאן התקבלת?

ניסיתי להתקבל לויצו ולh.i.t, התקבלתי לשניהם והחלטתי ללכת לויצו.

איזה מרצה השפיע/ה עלייך במיוחד?

אבירם בן־שושן, האמין בי מהרגע הראשון ונתן לי מעוף (כמה קיטשי שזה נשמע).

איזה מעצב/ת השפיע/ה עלייך יותר מכל?

אני לוקחת מכל מעצב את הדברים שאני אוהבת ומזקקת אותם למשהו חדש.

במה היית עוסקת אם לא היית מעצבת?

מניחה שהייתי פסיכולוגית, או רקדנית אם הייתי מספיק עקשנית מגיל צעיר להתמיד בזה.

איפה את רואה את עצמך בעוד חמש שנים מהיום?

ממשיכה להגשים את עצמי – בעיצוב, בעבודה, בחיים החברתיים ובעיקר דואגת להתפתחות האישית שלי כאדם.

בפינת ההמלצות אנחנו מבקשים המלצות שונות מהטאלנטים שלנו.
ספר פרוזה/עיון אחרון שקראת.

אני קוראת בדרך כלל ספרי פסיכולוגיה חיובית וספרי התפתחות אישית. לאחרונה קראתי את ׳כוחו של התת־מודע׳ ומשהו בו ליטרלי פוצץ לי את המוח. ממליצה לכל מי שמרגיש שהנושא הזה מסקרן אותו לרכוש ולגלות איזה ספר מרתק הוא.

אתר השראה מדליק שאנחנו לא מכירים?

האמת שאני פחות באתרים ויותר בעמודי אינסטגרם. אני עוקבת אחר העמוד motion posters – הם מעלים לשם כרזות זזות של מעצבים מכל העולם (ויש גם כמה מישראל!). מאוד כיף לשאוב מהם השראה ולראות גם עיצובים בשפות שונות.

באיזה פונט את רוצה שיכתבו על המצבה שלך?

נרקיס טקסט.

יש לך המלצה מוזיקלית?

אני בדרך כלל שומעת שירי מיינסטרים אבל לאחרונה חזרתי אחורה בזמן לשמוע שירים נוסטלגיים. בזמן האחרון אני שמה בריפיט את ״שמיים כחולים״ של המשולש עם מלי לוי. מי זכר שמלי לוי שרה פעם?

מהי משמעות החיים?

הכי קלישאתי אבל לדאוג שיהיה לנו טוב. אני בעד תמיד לשאול את עצמנו שתי שאלות בכל סיטואציה – טוב לנו? נעים לנו? אנחנו נשארים. לא נעים לנו או לא טוב לנו? לדאוג לשנות כדי שנחיה חיים יותר בריאים ומאושרים.

איך עולם העיצוב ייראה עוד עשור?

מאמינה שיהיו יותר חידושים טכנולוגיים בקצב עוד יותר מהיר ממה שאנחנו רגילים אליו.

מה שם החיבה שלך?

חמוּ (קיצור שנתנו לי החברים מהקיבוץ בגיל מאוד צעיר, מאז זה תפס גם עם המורים והמפקדים בצבא).

קיצור מקלדת אהוב?

שיפט + קומנד + וי (זה מעתיק בדיוק באותו המיקום! איך לא גיליתי את זה קודם).

ולסיום, כתבי את המילה הבאה בכתב היד שלך:


עוד טאלנטים...