השאלון עם ליאור בן זקן

הכירו את ליאור, מעצבת ומאיירת נולדה בשנת 1992, בוגרת של המחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל, עוסקת בתחום המיתוג, טיפוגרפיה ואיור.
גדלה בשדה בוקר והיום גרה בתל אביב. ליאור מספרת לנו שהדבר שהיא הכי אוהבת בעיצוב זה הורסטיליות שבמקצוע, היכולת להעמיק, לחקור, ולדבר בכל כך הרבה ערוצים ושדות, להביע את עצמה ואת הערכים הקיימים בה ולגלות את הדרכים הנכונות לעשות זאת.
היכולת להטיל ספק בפרדיגמות מסוימות ובמבנים ולהביע קול, ערך, או מסר שקיים בה, זה תנאי הכרחי עבורה בעיצוב והבאת הקול האישי שלה. אהבה גדולה נוספת היא תנועה – מחול, יוגה, אקרובטיקה, רכיבה על אופניים – זו עוד שפה לביטוי בשבילה. וגם פשוט מעקצץ לה בלי…

היי ליאור. מה שלומך? איפה אנחנו תופסים אותך השבוע?

אני בטוב תודה רבה !

איפה את עובדת עכשיו?

אני עובדת בopen כבר שנתיים, בצוות של המיתוג – קריאייטיב.

את מעדיפה לעבוד לבד או בצוות?

שאלה קשה - אני טובה מאוד בלבד, משמעת עצמית גבוהה ויכולה לשקוע לשעות של עבודה. אבל הלב שלי הוא צוות, חייבת עוד אנרגיות, עוד עיניים, עוד השראות וקווי מחשבה. זה מאוד מספק שיש כימיה טובה וצוות שעובד טוב. זו הרגשה של כוח ויכול להרים אותך ברגעים קשים של אתגרים בפרויקטים.

על איזה פרויקט מעניין עבדת לאחרונה?

לאחרונה בopen יצרנו שפה מותגית בעבור קרן העוסקת בחקר ומדעי המוח.
הקרן מניעה ותומכת בפיתוח והפצת פתרונות משני חיים במדעי המוח. העולם המורכב של היום ואורח החיים האינטנסיביים שלנו יוצרים מתח, חרדה ואתגרים אחרים שיכולים להשפיע על הבריאות והרווחה שלנו. אני לא יכולה להגיד הרבה, אבל אני כן אגיד ואשתף שהמחקר והקריאייטיב עבור פרויקט זה היה סופר מגה מעניין! והביא הרבה אנרגיה של עשייה.

מה הדבר הכי טוב שקרה לך השנה?

אימצתי כלב וקראתי לו לאו. מתוק אמיתי.

מה גורם לך להתרגש ולרצות לעצב וליצור?

המון! אז אסכם ב: חומר מסר או התרחשות שמזיזה לי משהו בבטן.
זה יכול להיות עטיפה שמצאתי ברחוב, מפית, שירה כתובה, בד של מעיל, תמונה ישנה, או עשייה חברתית.

עבודה שנעשתה בעבור תערוכת ׳ג׳יבריש׳ ביפו העתיקה. העבודה היא הרכבה מחודשת של אותיות דמיוניות. הרכבת האותיות נעשתה מפירוק חומרי גלם שונים שנאספו ברחוב - עטיפות ממתקים, ספרים ישנים, שקיות ועוד. איסוף האובייקטים, פירוקם והרכבתם מייצר אקראיות הנושאת בחובה גם זהות.

מה את עושה כשאין לך מוזה?

רוקדת, עושה יוגה, רוכבת על אופניים, רצה בים עם מוזיקה

מה את עושה בשביל הכיף?

אותה תשובה של השאלה הקודמת.

יש לך הרגל מגונה?

נועלת את הבית, יוצאת מהבניין ואז חוזרת לבדוק אם נעלתי לפחות 3 פעמים. והכל בגלל חוסר ריכוז.

יצא לך לטייל בחו״ל?

יצא. טיילתי כשנה במזרח.

לאן ניסית להתקבל ללימודים ולאן התקבלת?

ניסיתי להתקבל לשנקר ובצלאל והתקבלתי לשניהם אבל ידעתי מההתחלה שאני רוצה לגור בירושלים. ירושלים הייתה אהובתי.

איזה מרצה השפיעה עלייך במיוחד?

דנה גז, רותו מודן, עמית טריינין, מיכל סהר.

איזה מעצב/ת השפיע/ה עליך יותר מכל?

זה כמו לבחור באמא או אבא.

במה היית עוסקת אם לא היית מעצבת?

חינוך או מחול.

איפה את רואה את עצמך בעוד חמש שנים מהיום?

עצמאית! ותואר שני.

בפינת ההמלצות אנחנו מבקשים המלצות שונות מהטאלנטים שלנו.
ספר פרוזה/עיון אחרון שקראת:

כשהדברים מתפרקים.

המלצה על ספר עיצוב:

Irma Boom - Nederlandse Postzegels

Irma Boom - SHV Think Book 1996-1896

Parks - From Pictures to Words: Persuasion and the National Parks

QSL? (Do You Confirm Receipt of My Transmission?) - From the collection of Roger Bova

אתר השראה מדליק שאנחנו לא מכירים:

https://bpando.org/

https://www.typographicposters.com/

https://uniteditions.com/

https://fontsinuse.com/

באיזה פונט את רוצה שיכתבו על המצבה שלך?

הדסה אהובתי.

מהי משמעות החיים?

עבורי זה: משהו בין לקחת את עצמך ואת החלומות שלך ברצינות טוטאלית לבין לא בכלל – הקלות לדעת לשחרר, להרפות ולפתח מערכת יחסים אינטימית עם הפחד וחוסר הידיעה.

איך עולם העיצוב ייראה עוד עשור?

שאלתי את chat open ai וזה נראה דווקא חיובי כבר חשבתי שיצא פרק של מראה שחורה:

כמודל שפת AI, אין לי את היכולת לחזות את העתיד המדויק של עולם העיצוב בעוד עשור. עם זאת, אני יכול לשער על סמך מגמות נוכחיות וטכנולוגיות מתפתחות. הנה כמה כיוונים פוטנציאליים שעולם העיצוב עשוי לקחת בעשור הבא:

אינטגרציה של מציאות רבודה ומציאות מדומה: עם התקדמות טכנולוגיות המציאות הרבודה (AR) וטכנולוגיות המציאות המדומה (VR), מעצבים עשויים לחקור דרכים חדשות לשלב חוויות סוחפות בעבודתם. ניתן להשתמש ב-AR ו-VR כדי לשפר את הדמיית המוצר, ליצור אבות טיפוס אינטראקטיביים ואפילו לאפשר חוויות קניות וירטואליות.

עיצוב בר קיימא וידידותי לסביבה: ככל שהדאגות הסביבתיות ממשיכות לגדול, סביר להניח שהביקוש לשיטות עיצוב ברות קיימא יגדל. מעצבים עשויים להתמקד ביצירת מוצרים ידידותיים לסביבה, שימוש בחומרים ממוחזרים, הפחתת פסולת ושילוב תהליכי ייצור ברי קיימא. ייתכן גם שיש דגש גדול יותר על עיצוב עבור עקרונות כלכלה מעגלית, תוך התמקדות בעמידות, יכולת תיקון ומיחזור.

מינימליזם ופשטות: עיצוב מינימליסטי הוא טרנד פופולרי בשנים האחרונות, והוא עשוי להמשיך ולהתפתח בעשור הקרוב. אסתטיקה נקייה ופשוטה, תוך התמקדות באלמנטים חיוניים ומרחב לבן, יכולה ליצור תחושה של רוגע ובהירות. מינימליזם עשוי להתרחב מעבר לעיצוב חזותי ולהקיף ממשקי משתמש, חוויות משתמש ואפילו בחירות בסגנון חיים.

התאמה אישית ועיצוב מותאם: עם התקדמות ניתוח הנתונים ולמידת מכונה, למעצבים עשויה להיות היכולת ליצור חוויות מותאמות אישית יותר. מערכות עיצוב יכולות להתאים באופן דינמי על סמך העדפות המשתמש, התנהגות והקשר. תוכן מותאם אישית, ממשקי משתמש מותאמים ואינטראקציות אדפטיביות עשויים להיות נפוצים יותר.

שיתוף פעולה ועיצוב בינתחומי: שיתוף פעולה תמיד היה היבט מכריע בעיצוב, ובעתיד, הוא עשוי להיות חיוני עוד יותר. מעצבים עשויים לעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם מומחים מתחומים שונים, כגון פסיכולוגיה, אנתרופולוגיה, הנדסה ומדעי נתונים, כדי ליצור פתרונות הוליסטיים וממוקדי משתמש יותר. שיתוף פעולה בין-תחומי יכול להוביל לעיצובים חדשניים הנותנים מענה לאתגרים חברתיים מורכבים.

אלו רק כמה כיוונים פוטנציאליים לעולם העיצוב בעשור הקרוב. חשוב לזכור שהעתיד אינו בטוח, ועשויות לצוץ טכנולוגיות ומגמות חדשות שיכולות להשפיע באופן משמעותי על נוף העיצוב.

מה שם החיבה שלך?

לילי, ליאורה, בנזה.

קיצור מקלדת אהוב

Cmd+Alt+Shift+v.

ולסיום, כתבי את המילה הבאה בכתב היד שלך:


עוד טאלנטים...