השאלון עם רוני קוך

הכירו את רוני קוך, בוגרת טרייה משנקר ומעצבת בת עשרים ושבע. היא נולדה וגרה כמעט כל חייה בתל אביב (למעט שנתיים בהן שירתה כמורה חיילת בפנימיה בקרית טבעון). האהבה הגדולה שלה בתחום התקשורת החזותית שייכת לתחום הטיפוגרפיה. האותיות העבריות יפיפיות בעיניה, והיא מתעניינת בחקר הצורניות שלהן. מעבר להיבט החזותי, היא מאמינה בכוחה של המילה, ומשתדלת להתייחס לזה בעבודותיה. בזמן הלימודים התמחתה במסלול אותיות ואתרים על מנת לחוות מכל העולמות, אבל תמיד תהיה לה פינה חמה בלב לפרינט ולקראפט.
.
בזמנה הפנוי רוני אוהבת להקיף את עצמה באנשים אהובים, והיא מספרת שלמזלה היא מוקפת בחברים ובמשפחה שתמיד עושים אותה שמחה. המקום המועדף עליה הוא חוף הים. היא אוהבת לרוץ ולכתוב את המחשבות שלה, ויום אחד היא מקווה לבקר בכל מיני יעדים מסביב לעולם.

היי. מה שלומך? איפה אנחנו תופסים אותך השבוע?

לפני שבוע סיימתי את התואר. אני בימים מרגשים של סיום משמעותי והתחלה חדשה. עדיין לא יודעת מה צפוי לי בהמשך ונהנית מהריגוש שבחוסר הוודאות. בדיוק סגרתי כרטיס טיסה לנקות את הראש לפני שיתחיל העולם האמיתי.

נפלא, ונראה שמה שאת עושה דומה למה ששי בן־ארי מדברת עליו בכתבה שלה. את מעדיפה לעבוד לבד או בצוות?

בגדול אני מעדיפה לעבוד לבד. בשנה האחרונה יצא לי להתנסות בפרויקטים משותפים שהפתיעו אותי לטובה וגרמו לי להבין שיש יתרונות רבים בעבודה בשיתוף פעולה.

על איזה פרויקט מעניין עבדת לאחרונה?

במסגרת קורס ״המעבדה החברתית״ זכיתי לעבוד בשיתוף פעולה עם ארגון מסיל״ה, שבין היתר מפעיל מרכז ייעוץ לנשות הקהילה האריתראית בדרום תל אביב. הקהילה האריתראית, בדומה לקהילה החרדית, שמרנית מאד. נשים לרוב לא נחשפות לתכנים הקשורים למיניות. מרכז הייעוץ לנשות הקהילה מבקש לשנות זאת.
עמית רימון המאיירת המוכשרת ואני עיצבנו ביחד כרזות ועלונים בשפה הטיגרינית שמטרתם להנגיש את הידע. היה מרתק, מאתגר ומאד מרגש.

מה הדבר הכי טוב שקרה לך השנה?

עברתי לגור לבד. לראשונה יש לי מקום שהוא לגמרי שלי וזו תחושה נפלאה שאין לה תחליף.

מה גורם לך להתרגש ולרצות לעצב וליצור?

המקומות בהם עיצוב משפיע על השיח הציבורי.

מה את עושה כשאין לך מוזה?

כשאני רוצה להיטען באנרגיות אני הולכת לים או יוצאת לרוץ. הכי טוב כשמזג האוויר מאפשר לשלב בין השניים.

מה את עושה בשביל הכיף?

הכיף הכי גדול שלי הוא להיות מוקפת באנשים אהובים, למזלי יש לי משפחה וחברים שתמיד עושים לי שמח.

יש לך הרגל מגונה?

יש לי כל כך הרבה שגעונות שאני מטפחת ומשכללת לאורך השנים שקשה לי לבחור. דוגמא לאחד - בכל פעם שאני נכנסת לבית אני חייבת ליישר את שטיח הכניסה ולמרכז אותו באופן מדויק לפתח הדלת.

יצא לך לטייל בחו״ל?

אחרי הצבא התנדבתי באפריקה וטיילתי בהודו. להודו כבר יצא לי לחזור שוב עם חברות מהלימודים!

את הפונט ׳אֹבֶּגֶ׳ עיצבתי במסגרת קורס עיצוב פונט בהנחיית אברהם קורנפלד, בשנה ד׳. הפונט נולד בהשראת לוגו רשת חנויות הבגדים ״אבג״ שהלבישה את הגברים בישראל של שנות החמישים. הלוגו מורכב מלטרינג של שלוש האותיות בלבד. ניסיתי לפענח את הדי.אנ.איי של אותן האותיות, ומהן לצאת למערכת אותיות שלמה, הכוללת בתוכה פיסוק, ניקוד וליגטורות שונות. פונט ׳אֹבֶּגֶ׳ הוא פונט כותרות אלגנטי ושרמנטי. בקרוב הוא יצא כפונטימון, וגם אתם תוכלו להשתמש בו 🙂

במה היית עוסקת אם לא היית מעצבת?

בצבא הייתי מורה חיילת בפנימיה, תפקיד שהיה מאד משמעותי ומספק עבורי. כשהשתחררתי התלבטתי מאוד אם להמשיך בתחום החינוך או לפנות לעיצוב. אני מקווה שיום אחד עוד אמצא נקודת השקה בין שני התחומים.

איפה את רואה את עצמך בעוד חמש שנים מהיום?

קשה מידי. לשאלה הבאה.

בפינת ההמלצות אנחנו מבקשים המלצות שונות מהטאלנטים שלנו.
המלצה על ספר פרוזה/עיון אחרון שקראת:

כביכול מיועד לילדים, אבל בעיני אחד הספרים המבריקים והמדויקים ביותר שנכתבו כאן. יצא לאור בשנת 1993 ועדיין רלוונטי. ״סיפור מוזר ומלא תימהון על האי הקטן האי היגיון״ מאת אפרים סידון.

המלצה על ספר עיצוב:

״איפה היינו ומה עשינו״ לקסיקון ביטויים עבריים שכיחים במדינת ישראל בשנות החמישים והשישים מאת אמנון דנקנר ודוד טרטקובר. במהלך השנה האחרונה מצאתי את עצמי חוזרת לספר הזה כל פעם מחדש לשאוב השראה. בין היתר, מכאן הגיעה ההשראה שלי לפונט ״אבג״ שייצא בקרוב בפונטימונים!

מהו הפונט העברי האולטימטיבי שלך? ומהו הפונט הלועזי?

תמיד קשה לי לבחור, אז ארשה לעצמי לבחור שניים מכל שפה.
עברית - הדסה ומרים הקלאסיות.
לועזית - בהתאמה, Garamond ו־Courier.

המלצה מוזיקלית:

ולסיום:
כתבי את המילה הבאה בכתב היד שלך: ״סופרקליפרג'ליסטיקאקספיאלידושס״


עוד טאלנטים...