השאלון עם ספיר דוד
הכירו את ספיר דוד. נולדה ב־1993 וגדלה בנתניה. כמה שנים מאוחר יותר עברה לירושלים, למדה בבצלאל תקשורת חזותית והיום היא גרה בתל אביב עם בן זוגה, שגם הוא בוגר המחלקה בבצלאל, כמובן. סיימה את הלימודים בשנת הקורונה המאתגרת – 2020. בבצלאל הייתה מאוד בקטע של טיפוגרפיה, פרינט, מיתוג ומופשט ועכשיו כשנמצאת כבר 3 שנים בתעשייה, עוסקת בעיקר במיתוג. ספיר סיפרה לנו שהיא אוהבת שבעיצוב יש אין־סוף אפשרויות לעשות את הדבר ה׳נכון׳, מה שגם מהווה את הקושי והאי־ודאות שבמקצוע. כשהיא לא עובדת היא אוהבת להיות תל־אביבית, לשתות יין, ללטף את החתולה שלה, להיפגש עם חברות בבוקלאב הנשי שלהן (שנקרא ׳בוק־לה׳ אותו הקימה יחד עם עופרי גיל המעצבת האלופה) ולישון.
היי ספיר. מה שלומך? איפה אנחנו תופסים אותך השבוע?
שלומי טוב, השבוע חגגתי יום הולדת 30 מרגש! עדיין מחכה למשבר הגיל שיופיע.
איפה את עובדת עכשיו?
במשרה מלאה בManyone, אייג׳נסי עיצוב דני של יוצאי Designit, שקנה את החברה Prime הישראלית. התפקיד שלי נקרא Experience Designer – אני עושה קצת מכל דבר שנוגע לעיצוב בעולם הדיגיטלי: מיתוג חברות טק, UX־UI וכל הבא ליד.
את מעדיפה לעבוד לבד או בצוות?
בגדול מעדיפה להיות חלק מצוות ובסביבת אנשים חמודים וחכמים. לפעמים, כשיש דדליין לחוץ, עוזר לי לשבת לבד בחדר ולא לצאת עד שנגמר.
מה הדבר הכי טוב שקרה לך השנה?
בבוקר חמישי בהיר אחד, המנהל בעבודה הציע לי לטוס לManyone קופנהגן, כדי לעבוד על פיץ׳ מיתוג מהיר של שבוע. לא יכולתי לסרב ותוך ימים בודדים הייתי על הטיסה. החוויה הייתה מגניבה בטירוף! מאוד אהבתי את העיר, למדתי המון והתחברתי עם אנשים מיוחדים ומתוקים שהכרתי במשרדים
מה גורם לך להתרגש ולרצות לעצב וליצור?
להכיר דברים חדשים שלא הכרתי על העולם. טיילתי השנה לראשונה לבד בברצלונה ובקופנהגן וזה היה מאוד מפרה. אפילו סתם להסתובב ברחובות יפים מפעיל אצלי את שריר היצירה.
מה את עושה כשאין לך מוזה?
מתעקשת ליצור בכל זאת, גם אם מכוער בהתחלה – מאמינה שבסוף זה עובד.
יש לך הרגל מגונה?
חמוצים.
מה משך אותך לתחום?
תמיד נמשכתי לאסתטיקה. אחרי הצבא הכרתי את החנות SOHO, התלהבתי מאוד מהפתרונות המדליקים שבמוצרים והרגיש לי נכון לנסות להתקבל ללימודי עיצוב תעשייתי. נרשמתי למכינה לעיצוב של 6b ושם הכרתי את תחום התקשורת החזותית. גיליתי שמה שבאמת מושך אותי בSOHO זה הפאנץ׳ והגרפיקה ולא המבנה או המוצר עצמו.
תני לנו ציטוט שיעורר בנו השראה.
“It took me a few seconds to draw it, but it took me 34 years to learn how to draw it in a few seconds.” — Paula Scher.
איזה מרצה השפיע/ה עלייך במיוחד?
הראשונה שעולה לי לראש זו דנה גז. היא לימדה אותי קורסי טיפוגרפיה בשנה ב׳ ו- ג׳ שהיו מאוד משמעותיים עבורי. טיפוגרפיה זה תחום שקוף והחשיפה אליו משנה את התפיסה הויזואלית של כל בן אדם. אני חושבת שאני די אנליטית וריאלית ובקורסים שלה מצאתי את מקומי בעולם העיצוב.
איזה מעצב/ת השפיע/ה עליך יותר מכל?
The Rodina, Wolfgang Weingart
במה היית עוסקת אם לא היית מעצבת?
יועצת תעסוקתית. בצבא שירתתי כמאבחנת פסיכוטכנית ואהבתי לעבוד מול אנשים ולראיין אותם.
בפינת ההמלצות אנחנו מבקשים המלצות שונות מהטאלנטים שלנו.
ספר פרוזה/עיון אחרון שקראת:
בעזרת הבוקלאב (שכבר סיפרתי עליו למעלה) יצא לי לקרוא הרבה ספרים השנה. אחד הטובים שקראנו היה ״גוף שני יחיד״ של סייד קשוע.
רוצה להמליץ על ספר עיצוב?
Wolfgang Weingart/ Typography /My Way to Typography. בשנה ד׳ השאלתי את הספר מהספריה בבצלאל ומיד פרצה הקורונה. הספר נשאר אצלי כל השנה וליווה אותי במהלך העבודה על הפגמ״ר, והשפיע עליו הרבה. זהו ספר עב כרס שמאגד עבודות ואקספרימנטים טיפוגרפיים מרתקים ופורצי דרך מאת הטיפוגרף השוויצרי וולפגנג ויינגרט. ווינגרט נחשב ל׳אבי׳ הגל החדש והפאנק בטיפוגרפיה השוויצרית.
אתר השראה מדליק שאנחנו לא מכירים:
searchsystem.co ארכיון מגניב מאוד של פרויקטים ועבודות בתחומי טכנולוגיה שונים – מפיזי ועד גרפי, הכל שם מטריף. הכרתי ככה המון סטודיואים ומעצבים. מאוד מעורר אותי ונותן לי מוטיבציה להמשיך וליצור.
באיזה פונט את רוצה שיכתבו על המצבה שלך?
נרקיס בלוק האלמותי.
יש לך המלצה מוזיקלית?
הכרתי בשנתיים האחרונות את Aldous Harding זמרת ניו זילנדית מיוחדת. ממליצה במיוחד על השיר והקליפ של The barrel.
מהי משמעות החיים?
גוגל אומר שהכרת תודה.
איך עולם העיצוב ייראה עוד עשור?
אני מניחה שאנחנו בעצם בלופים ושיחזור טרנד שכבר היה.
מה שם החיבה שלך?
זבביר, ככה קוראים לי בבית.
קיצור מקלדת אהוב?
cmnd+shift+c. למדתי אותו לפני שנה כשהתחלתי לעבוד ב-Manyone וזה שינה לי את החיים. להעתיק כל דבר כ־png לקליפבורד ופשוט להדביק איפה שרק צריך.